Numărul 9

Numărul 9  
Corespondente

Planeta: Uranus
Zodiile: Varsator – Berbec
Element: foc
Caracteristica: altruism
Culoare: alb-violet
Piatra: alexandrid, ametist

Caracterizare

Despre acesta am putea spune ca este un numar “7” extrovertit, deci este tot un numar spiritual, dar cu o energie debordanta. Reprezentantii sai sunt altruisti, nobili, activi, entuziasti. Persoane deosebit de senzitive, clarvazatoare, intuitive, au o vitalitate accentuata, o inteligenta clara. Sunt tipul de oameni ce aduc noul, sunt progresisti, extravaganti, nonconformisti, revolutionari, caracterizati prin mare sete de cunoastere. Poate multi dintre “zapacitii” care au facut inventii revolutionare sau curajosii care au schimbat istoria, au avut afinitate cu acest numar. Altruismul lor poate sa mearga pâna la uitarea de sine. Acestea sunt caracteristice entitatilor care vor pune bazele epocii în care intram curând.

Corespondenţe esoterice  
Arborele sefirotic – Yesod – temelia, fundamentul. Al noualea cor de îngeri prin care Dumnezeu trimite Îngerii pazitori.

Ierarhiile spirituale – Îngerii – sunt regnul imediat superior noua ierarhic, sunt delimitati de sfera corespunzatoare Lunii. Ei nu se pot încarna ca oameni, dar influenteaza oamenii prin corpul eteric al acestora, corpul eteric reprezentând pentru îngeri corpul cel mai grosier, asa cum pentru noi corpul cel mai grosier este corpul fizic.