Numărul 8

Numărul 8  
Corespondente

Planeta: Saturn
Zodiile: Capricorn – Scorpion
Element: pamânt
Caracteristica: materialism
Culoare: indigo
Piatra: onix, topaz

Caracterizare

Simbolizeaza fortele materiale, este numarul reactiei si al justitiei echilibrante. Caracterizat de Saturn, cel responsabil cu probele, este vibratia cea mai puternica încât cu greu te poti sustrage ei. Orice aparitie a acestui numar într-o analiza numerologica, bulverseaza aproape toate pronosticurile. O persoana caracterizata de acest numar este capabila, ambitioasa, practica si eficienta, realista si concreta. Nutreste dorinta de a ajunge în vârfurile ierarhiei sociale, de a conduce si a organiza. Pot sa dea dovada de încapatânare, mândrie exagerata, impulsivitate si autoritate dusa pâna la dictatorialism.

Corespondenţe esoterice  
Arborele sefirotic – Hod – slava, marirea si gloria. Desemneaza al optulea ordin de îngeri Bene Elohim, corul Arhanghelilor, si prin ei s-a creat regnul animal.

Ierarhiile spirituale – Arhanghelii – se exprima în sfera planetara atribuita lui Mercur. Ei sunt spiritele focului, nu influenteaza direct pe oameni, ci numai prin intermediul îngerilor, dar sunt inspiratori ai marilor comunitati.