Numărul 2

Numărul 2  
Corespondente

Planeta: Luna
Zodiile: Cancer – Balanta
Element: apa
Caracteristica: asociere
Culoare: verde
Piatra: opal, diamant

Caracterizare

Este considerat pe de o parte ca origine a raului, datorita faptului ca înceteaza unitatea si începe dualitatea, antagonismul, iar pe de alta parte reprezinta desavârsirea unitatii vazuta ca întreg, atragerea contrariilor. Deja aici se manifesta dorinta de colaborare, armonia, tactul, diplomatia. Este plin de amabilitate, de calm. Este numarul femeii, al mamei. Mare atractie spre viata de familie si artele plastice, apreciaza finetea. S-ar mai putea adauga câte ceva din toate semnele mutabile. Vibratiile interioare ale numarului dau un caracter ezitant, timid, nehotarât, influentabil, îndoctrinat, tipicar si cu tendinta sigura de a se îndoi de capacitatile proprii, credulitate.

Corespondenţe esoterice  
Arborele sefirotic – Hokmah – este gândirea divina în sânul careia rezida tot ce va urma sa fie. Desemneaza al doilea cor angelic numiti Ophanim care înseamna forme sau roti. Ei sunt Heruvimii prin care Dumnezeu a pus ordine în haos.

Ierarhiile spirituale – Heruvimii – Spiritele armoniei. Contrapartea lor fizica sunt semnele zodiacale. Ei pun de acord între ele miscarile planetelor.