Numarul 1

Numărul 1
Corespondenţe

Planeta: Soarele
Zodiile: Leu – Capricorn
Element: foc
Caracteristica: conducere
Culoare: portocaliu
Piatra: rubin, diamant

Caracterizare

Principiul si sinteza numerelor, reprezinta Creatia, Divinitatea, care contine totul si din care decurge totul, începuturile si originea, impulsul primar. Este conducatorul, individualistul, inovator prin excelenta. Dinamic, dar în acelasi timp si polemic, îi face o placere deosebita sa-si expuna parerile, sa ajunga la discutii contradictorii, preferând întotdeauna sa aiba ultimul cuvânt. Nu cunoaste complexe de inferioritate, considerându-se daca nu perfect, cel putin superior altuia. Este tipul mental, independent, dinamic si entuziast. Se împotriveste oricarui tip de autoritate din exterior, dar este autoritar cu altii. În cazul în care raspunde la vibratiile medii ale numarului poate fi un blajin, dar daca este stârnit, da dovada a fi o bomba cu efect întârziat. În cazul în care este receptiv la vibratiile joase ale numarului, poate fi un dusman de temut, intolerant, arogant, extremist, sau poate sa nu aiba suficienta încredere în fortele proprii.

Corespondenţe esoterice
Arborele sefirotic – Kether – este gândirea al carui principiu este nelimitarea, este vointa divina primordiala, pneuma Dumnezeului viu, spiritul din care, prin condensare, se formeaza Hokmah.

Ierarhiile spirituale – Serafimii – Spiritele dragostei universale, ei fac legatura de la un sistem cosmic la altul. Ei sunt cel mai aproape de Trinitate.