Controlul ejacularii in arta Tao de a iubi

Masculinul apartine Yangului si are particularitatea de a se excita usor. Dar tot atat de usor bate in retragere. Particularitatea Yinului (femininul) este de a se excita greu. Dar tot atat de greu poate fi potolit.
In organizarea taoista a universului, barbatul este o forata Yang si poseda toate atributele masculinului. Acest principiu este mai volatil, mai activ si mai rapid decat principiul feminin, care poseda atributele Yinului, energia feminina. Femeia se arat mai linistita, miscarile ei sunt mai calme, dar in ultima instanta este si mai robusta.
Atunci cand compara vigoarea barbatului si a femeii, textele vechi fac adesea apel la metafora apei si a focului. Focul apartine lui Yang si, desi se aprinde repede, este invins de apa, care este o forta Yin. Pentru filozofia taoista, toate fortele se manifesta in culori complementare: foc si apa, cer si pamant, soare si luna, inspiratie si expiratie – si fiecare din aceste forte contrare apartin uneia din energiile sexuale Yin si Yang.
Inteleptii caii artei de a iubi recurgeau de asemenea la acest tip de comparatii pentru a explica sexualitatea Whou-huen.
Toti recunosc ca fazele de excitare si de orgasm au durate diferite la barbat si la femeie si ca cea mai mare parte dintre partenerii de astazi au grija sa sincronizeze aceste faze, pentru a se bucura impreuna de satisfactia erotica. Pentru multi barbati, aceasta simultaneitate exprima unitatea emotionala si dovedeste o dragoste reciproca. Este sigur ca savurezi mai bine destinderea ce urmeaza orgasmului, daca partenerul a incercat punctul maxim al placerii aproape in acelasi moment.
Iata cateva sfaturi date nocivilor, extrase din conceptul Whou-huen:
1. Se recomanda debutantului de a nu fi prea excitat nici prea pasionat.
2. Debutantul trebuie sa faca primele incercari cu o femeie care sa nu fie nici prea seducatoare si a carei Poarta de jad (vulva) sa nu fie prea stramta sau ingusta; cu o astfel de femeie el va invata mai usor sa se controleze. Daca ea nu este prea frumoasa, isi va pastra sangele rece si daca Poarta de jad nu va fi prea stramta, va fi excitat in mod moderat.
3. Debutantul trebuie sa invete sa patrunda lin-usor in vagin si sa iasa cu o miscare brusca.
4. Trebuie sa incerce metoda de ritm: 3 lovituri superficiale, o lovitura adanca si sa aduca 81 de lovituri.
5. Daca simte ca devine prea excitat, trebuie sa inceteze imediat miscarile de penetrare si sa retraga Varful de jad astfel, incat sa nu fie angajat in Poarta de jad decat cu aproximativ un deget sau un pic mai mult (metoda blocajului). Va astepta sa-si regaseasca mai intai calmul, apoi va reincepe bataile cu aceasi alternare de 3 lovituri superficiale – una adanca.
6. Va incerca apoi 5 batai superficiale – un adanca.
7. Va trece apoi la 9 batai superficiale, una profunda.
8. Acela ce invata sa-si controleze ejacularea, se va feri de nerabdare.
In continuare conceptul Whou-hien explica detaliat metoda pe care o preconizeaza pentru a permite debutantului nu numai sa inteleaga bine ceea ce trebuie sa faca dar si sa stie de ce procedeaza astfel:
– Este adevarat ca trebuie sa-ti placa partenera, ca sa cunosti placerea cea mai subtila. Dar aceia care invata sa-si controleze ejacularea si sa o puna in apliacare, trebuie sa forteze sa fie indiferenti, pentru a-si pastra “capul” rece.
– Debutantul trebuie sa aplice cu blandete prima serie de batai, apoi doua, apoi trei… Se poate opri apoi la un moment dat, pentru a se relaxa si a-si reveni la starea de calm si autocontrol. Cateva momente mai tarziu, va fi in masura sa reinceapa.
– Daca vrea sa-si satisfaca partenera, va trebui sa fie duios si tandru astfel incat ea sa atinga repede orgasmul. Dar daca simte ca nu se mai poate stapani / controla, va trebui sa-si retraga Varful de jad si sa aplice metoda blocajului. In acest fel exaltarea va fi diminuata si se vor putea relua miscarile de patrundere, aplicand loviturile incet si cu precautie.
Un barbat tanar, atunci cand isi incepe viata sexuala trebuie sa gaseasca o femeie cu calitatile, pe care el le apreciaza in mod real. In fapt, doar daca nu va avea de-a face cu o prostituata, el va voi sa-si concentreze atentia asupra femeii, ca persoana, sa petreaca un timp alaturi de ea si sa aiba in vedere placerea ei si a lui, luate impreuna.
Barbatii, cand invata arta sexului, de mici ar trebui sa evite compania prostituatelor, dar e un fapt important cand acestia invata sa controleze ejacularea cu ajutorul lor.
Totusi exista riscul ca femeia sa aiba prea multa experienta. Ea poate sa nu ajunga la orgasm daca barbatul nu ejaculeaza. Multe femei au fost educate sa creada ca atata timp cat nu ejaculeaza, un barbat nu este cu adevarat excitat. O femeie convinsa ca trebuie sa faca astfel incat barbatul sa ejaculeze, va ajunge intotdeauna la scopul sau. E probabil ca il va conduce repede la aceasta prin felatie: putini barbati, intr-adevar, sunt capabili sa reziste la aceste mangaieri ale limbii, urmate de dulcele si profundul supt al penisului.
Vechii taoisti au considerat intotdeauna ca felatia reprezinta un element de risc, mai ales pentru nocivi. Desi era considerat ca o parte importanta din preliminariile erotice ca si cunnilingul, felatia prezinta intotdeuna un pericol de a ajunge la ejaculare necontrolata.