The Tao of Healing Love ROMANA

Primii paşi pe calea dragostei vindecătoare
The Tao of Healing Love – calea dragostei vindecatoareToate practicile Healing Love au ca scop conservarea energiei Ching şi cultivarea (sporirea şi rafinarea) ei pentru a obţine beneficii în planul sănătăţii, al relaţiei cu partenerul şi cu sinele, precum şi pe calea spirituală, după un anumit timp de practică.
Organele sexuale sunt mari generatoare de energie (esenţă), dar nu o pot stoca, iar în mod normal surplusul este exteriorizat prin orgasm sau pierdut în moduri discutate în alt articol. Practicile Healing Love ne ajută să cultivăm energia sexuală şi să îi dăm o direcţie de interiorizare şi ridicare spre centrii superiori, organele interne şi creierul fiind depozitele acestei energii, care a fost mai întâi transformată din energie “brută” Ching în Chi şi apoi în energie spirituală, Shen.
Beneficiile Healing Love
Cu ajutorul exerciţiilor şi meditaţiilor Healing Love poţi obţine o gamă largă de beneficii, pornind de la recuperarea, menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii sistemului uro-genital, al sistemului hormonal şi deci a sănătăţii generale, până la atingerea unui prag cantitativ şi calitativ care îţi va permite accesul la practicile de nivel superior Kan şi Li (ale iluminării).
Despre beneficii poţi citi şi în interviul pe care Miruna Macavei, instructor Healing Love în România, l-a luat Juttei Kellenberger, instructor senior, înainte de cursul Healing Love organizat în luna martie 2013.
The Tao of Healing Love – calea dragostei vindecatoare

Surâdeţi, transformaţi şi circulaţi energia
În cadrul sistemului Universal Healing Tao (UHT), tehnicile de cultivare a energiei sexuale fac parte din nivelul II denumit “alchimia sexuală” (corespondent formulei II din cele nouă formule transmise de maestrul White Cloud maestrului Mantak Chia, creatorul UHT) şi trebuie exersate după meditaţiile de bază (surâsul interior, sunetele vindecătoare şi orbita microcosmică).
Cu ajutorul sunetelor vindecătoare şi a surâsului interior energia va fi purificată şi intensificată, cu ajutorul practicilor cu energia sexuală va fi sporită, iar la finalul meditaţiilor Healing Love energia va circula prin orbita microcosmică şi va fi înmagazinată în Tantien şi în întregul corp.
Forţă fizică pentru putere sexuală
Cum unele exerciţii Healing Love se pot face şi din picioare, este bine să exersaţi şi posturi din “cămaşa de fier” pentru a vă spori puterea şi anduranţa necesare unei exersări de durată mai lungă. Cei care au deja putere în picioare (cei cu condiţie fizică bună, practicanţii de Tai Chi Chuan sau alte arte marţiale) pot trece peste această etapă pregătitoare.
Dacă nu aveţi condiţia fizică necesară, meditaţiile se exersează oricum pe scaun, cu spatele drept sau, eventual, sprijinit de ceva, dar având coloana vertebrală dreaptă pentru ca energia să poată urca prin orbita microcosmică (să nu se blocheze în vreo zonă din coloană pe care o curbaţi sau o sprijiniţi în mod neadecvat).
Unitate în diversitate – Healing Love pentru orice nivel
Practicile cu energia sexuală sunt diverse şi specializate pentru bărbaţi şi femei. Pentru bărbaţi avem:
masajul testiculelor
respiraţia testiculară
exerciţiile cu greutăţi
compresia scrotală
blocajul puterii
marea ridicare
Femeile vor practica următoarele exerciţii şi meditaţii:
masajul sânilor
respiraţia ovariană
exerciţiul cu oul de jad
compresia ovariană şi uterină
ridicarea orgasmică
Următorul pas este cultivarea duală, de preferat cu un partener care a fost şi el iniţiat în practicile de exersare a energiei sexuale.
Healing Love în doi – cultivarea energiei sexuale cu partener
Prin exersarea cu partener are loc un schimb de energii Yin şi Yang, precum şi un transfer subtil al virtuţilor (energiilor) pozitive (sau al celor negative, dacă nu aţi exersat deloc înainte practicile de bază). Din acest motiv se recomandă să nu faceţi dragoste supăraţi sau furioşi, o dată pentru că energia sexuală amplifică emoţiile aflate în interior şi în al doilea rând pentru că veţi da partenerului dvs. energiile negative pe care le simţiţi.