CULTURA GENERALA 2

CONTINE SUBPAGINI – mergi cu mouse-ul pe CULTURA GENERALA 2

Arta vechilor civilizații

Arheologii britanici au descoperit pe o insulă caraibiană nelocuită arta unei civilizații dispărute despre care se credea că a fost pierdută cu mult timp în urmă.

La cinci sute de ani de când a fost dată uitării de către conchistadorii spanioli, cultura Tainos a unei civilizații dispărute a fost recuperată de către arheologii britanici pe o insulă mică  nelocuita numită Mona, localizată între Puerto Rico și Republica Dominicană. Până în prezent a fost descoperite mii de desene și picturi din arta Taino în 30 de peșteri de pe insulă. Arheologii mai au de explorat peste 100 de peșteri cu speranța descoperirii unui număr impresionant de artefacte.

boinayel-better

Potrivit testelor, desenele care reprezintă o varietatea uimitoare de fețe hibride de animale și oameni, care se amestecă cu linii geometrice și curbe, au fost făcute în secolul al XVI-lea sau XV-lea. Desenele au fost făcute cu excrement de liliac care, în timp, au absorbit în mod natural galbenul, maroniu și roșu din mineralele de pe pereții peșterii. Uneori a fost adăugată și rășină pentru a face ca excrementul de liliac să adere la pereții peșterii. Alte desene au fost realizate pur și simplu din cărbune.

În final am putea deduce că omul rămâne un neobosit creator de artă, mereu în căutare de frumos sau preocupat de a lăsa un semn în trecerea sa pe pământ.