FESTIN pe Bulevard si BULEVARDUL COMEDIEI

ce parere aveti despre acest festival in general si despre bulevardul comediei in particular ?

sa incepem prin a analiza sensul etimologic al cuvintelor din interiorul titlului :

festin –  Mare ospăț, maĭ ales nocturn

bulevard – Partea exterioară a unei fortificații – Parte de zid expusă atacurilor – Arteră urbană de mare circulație, de obicei, mărginită de arbori. – Bastion – In literatură: de restrînsă folosire artistică, destinat marelui public .

comedie – Întâmplare ciudată și hazlie; poznă, bazaconie. Lucru neașteptat, surprinzător ,  minune . Spectacol public cu numere de circ, panoramă, călușei etc. Operă dramatică al cărei subiect și deznodământ provoacă râsul și care ridiculizează relații sociale și etice, tipuri umane, năravuri etc. Prefăcătorie, ipocrizie, falsitate. Bîrfă, intrigă, pălăvrăgeală, încurcătură. Gen literar care este bazat pe comicul situațiilor și caracterelor. Piesă de teatru destinată să producă râsul. Piesă de teatru în care se înfățișează într’un mod hazliu vițiile, ciudățeniile și apucăturile ridicule ale societății. Termen luat din cultul lui Dionysos: comedia era la început cântarea procesiunii dionysiace, procesiune grotescă și grosolană, cu care sătenii serbau sfârșitul culesului viilor celebrând pe zeu și batjocorind pe trecători.

Las la latitudinea cititorului meu, dreptul de a raspunde in felul sau intrinsec conform intelegerii de sine a explicatiilor oferite de mine. Este evident ca fara zambet si muzica omul nu ar putea trai.