Ce este visul conştient

Ce este visul conştient

A visa conştient înseamnă să ştii că visezi chiar în timp ce visezi. În timpul visului conştient, putem gândi, raţiona şi acţiona la voinţă, rămânând în acelaşi timp în stare de somn şi continuând să visăm. Teoretic, fiecare are această capacitate, pentru că fiecare dintre noi visează noapte de noapte. 
Cei mai mulţi dintre noi au experimentat mai multe grade de luciditate. Când cel care visează realizează că un anumit segment de vis este doar un vis, aceasta se numeşte “visare prelucidă”. Un vis într-adevăr lucid este acela în care cel care visează recunoaşte în mod clar că visează, continuându-şi astfel experienţele din vis. Aceste vise tind să pară mai reale şi mai vii decât realitatea normală din starea de veghe. De asemenea, simţul auzului, vederii, gustului şi mirosului par a fi amplificate. 
În timp ce visăm, ne proiectăm, de fapt, în lumi paralele, complexe, cu detalii la fel de clare, dinamice şi impresionante ca şi lumea fizică pe care o experimentăm în starea de veghe. Capacitatea de a crea lumi este un dar al minţii umane. Acest talent uimitor este folosit din plin atunci când visăm. Lumile create de mintea noastră sunt atât de convingătoare încât şi nouă ne e greu să le deosebim de lumea “reală”.